Sivut

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pentukurssia ja koirahierontaa..

Moikka!
Viikko on taas vierähtänyt. Me oltiin viime viikon sunnuntaina Turun Kenttäkoirayhdistyksen pentukurssilla. Meitä on siellä neljä koirakkoa, koirista Koda on nuorin ja pieni kokoisin. Meidän kaverina on siellä kaksi dobermannia uskoisin, ja joku suurehko paimen/lammaskoira luulen, että se on hollaninpaimenkoira :D Ainakin se on sellanen seropin näkönen brindle paimenkoira.
Eka 45minuutin tunti meni tosi nopeasti. Tunnilla on kaksi kouluttajaa ja viimekerralla harjoiteltiin perusasentoa. Koda osasi tulla sivulle jo jotenkin yleensä vähän vinoon tai naama jalkaan päin, joten nyt opeteltiin vaan että Koda menee oikeeseen asentoon ja sen jälkeen jaksaa odottaa namia hetken. Loppu tunnista alettiin vielä seurauttaa namin perässä ja tunnin lopuksi otettiin luoksetulo :) Koda piti muutaman tauon kesken treenin, kun oltiin kerran uudessa paikassa ja siellä oli muita ihmisiä ja koiria, joita se olisi hallunut moikata. Välillä se vaan meni maate ja katteli ympärilleen hetken ihan kuurona ja sitten se taas keskittyi. Mutta on 45minuuttia Kodan ikäiselle pennulle aika pitkä aika treenailla.
Tunnin lopputtua mentiin sitten oottamaan kyytiä ulos ja Koda meni ojaan tarpeille ja kun se sieltä ojasta tuli takaisin pihaan niin järkytyin. Koda oli yksi iso takiaispallo! Irrottelin niitä siinä sitten ennen kuin kyyti tuli, ajettiin vielä Salen kautta koululle ja ostin pari kampaa ja koululla irrottelin sitten takiaisia vielä tunnin ja loput otin tassuista fiskarseilla. Sai siinä hetken sen jälkeen imuroida solua, kun niitä takiaiskappaleita oli kaikkialla. Jotain silti opein: Takiaiset on syvältä ja niitä pitää varoa! Kodan turkki kerää muutenkin vaikka mitä roskaa oon kaivanu sieltä kaikke lehdistä, kakan kautta ruusupensaan oksiin. Koda tosin aina tulee lenkillä istumaan mun eteen, jos sillä on jotain turkissa, mikä häiritsee sitä.
Keskiviikkona noustiin sitten kahden kaverin kanssa koulun autoon ja lähdettiin ajelemaan koiriemme kanssa kohti Turkua ja Turun Kennelpiirin tiloja, joissa meille järjestettiin koirahierontaa. Mukana oli Kodan lisäksi, Basse appenzelipentu ja Rica russeli. Me ahdettiin ekaksi tunniksi pieneen kuumaan luokkaan kuuntelemaan teoriaa, samassa luokassa oli 12 koirakkoa. Koda käyttäytyi ihan hyvin, yhtä lapukkaa se komensi leikkiin haukulla. Basse-pentu taas vaan nukkui tai jos ei nukkunut niin ärisi muille. Kurssin tiedoissa netissä luki, että kurssi on kaiken ikäisille koirille, mutta kurssin pitäjä ei oikein tykännyt ajatuksesta, että meillä on pennut mukana, koska niitä ei saa hieroa tai venyttää kuin kevyesti. Mulla tosin hierominen ei ollut niin päällimmäisenä mielessä, kurssilla oli helppo sosiaalistaa Kodaa, se sai nähdä muita koiria. Ja kun kaikkien koirien luokse Koda ei saanut mennä niin se myös oppii, että aina ei voi tavata koiria. Tähän asti Koda on tavannut melkeempä aina kaikki koirat, jotka on tullu vastaan. Lisäksi Koda sai arvokkaita rauhoittumis harjotteita, vaikkakin taas - uusi paikka, paljon koiria - Kodan keskittyminen ei ollut ihan täysi kymppi. Ens viikolla me ei päästäkkään hierontaan, koska mulla on iltalypsy. Muta voidaan pitää omat hieronta silittely sessiot aamupäivällä, kun iltalypsyä kompensoi kahentoista "aamu" :) Joten siinä on hyvää aamupäivä aikaa ennen raksan teoriaa ja iltalypsyä tehdä kaikkea. Ihana maatalousjakso, saa välillä vähän eri mittaisia koulupäiviä, vaihtelu virkistää.
Tänään taas pentukurssille ennen asuntolaan palaamista. Nyt loppuun vielä kuvia, sain kameran joten voin laittaa hiihtoloman metsälenkki kuviakin!

 Koda hönki linssiin ihanan härmän :D

 "Hei mami tuut sä?"
 Oonko vähän söpö?
 Koda ja Kodan luu, mein solun niin ehjällä sohvalla.. Sohva oli tollanen jo kun muutettiin, mut Kodasta oli kiva yks ilta repii tota keltasta pehmustetta tuolta ulos, sillä välin kun mä pesin hampaita.

Hyvää alkavaa viikkoa!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti