Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Oli vähän taukoa..

Moikka tässä tuli vähän taukoa, kun olin kaksi viikkoa putkeen koulussa pääsemättä kotiin koneelle. Koulussa olin kaksi viikkoa töissä koulun hoitolalla. Vuoro jaot oli mun osalta ikävät ekalla työviikolla oli tenttiviikko ja mulla oli 20vuoroa (päivässä on 4 vuoroa: aamu, päivä, iltapäivä ja ilta) ja hiihtolomaviikolla mulla oli 19vuoroa, kun muilla oli sellasta 14-15vuoroa. Jouduin tuuraa kahta päivystyskaveria kun molemmat tuli kipeeksi vuoron perään. Kaiken kukkuraksi yksi kaunis aamu nukuin kaverin kanssa 45minuuttia pommiin jonka vuoksi joudun ensijaksossa tekemään yhden kokonaisen päivän korvaukseksi, että saan numeron..
Aamuvuorossa meidän pitää ruokkia ja ulkoiluttaa hoitolankoirat ja siivota niiden häkit, ruokkia hoitolan kissat ja siivota hiekkalaatikot. Päästää Laku niminen puppeli lattialle, tarkistaa että koulun 3 pupua, 2 marsua, gerbiili, 3 gekkoa ja kääpiöparta-agama on elossa, ruokkia ne ja vaihtaa niiden vedet. Koululla kasvatetaan jauhomatoja liskoille joten niitä pitää lajitella matoihin, kotiloihin ja kovakuoriaisiin. Sitten kun kaikki hoitolalla on suoritettu pitää ottaa, koulun kisumisut mukaan ja viedä fleksillä ne niiden suurempaan tarhaan päärakennukseen. Tämän jälkeen tulee hipsiä tallille ja  ruokkia 4 heppaa, 2 ponia ja 4 lammasta sekä viedä kaikki ulos. Sitten tehdään niiden ilta ja aamuruuat valmiiksi ja punnitaan niiden aamu, päivä, iltapäivä ja iltaheinät. Karsinat ja ulkotarhat pitää myös siivota. Kun kaikki on valmista voi mennä tunnille kahdeksaksi. Heinät ja ruuat voi tosin tallissa jättää tekemättä ja tehdä vasta päivemmällä.
Päivällä sitten käydään viemässä hepsuille ja lampaille heinää ja ulkoilutetaan koirat. Iltapäivällä mennään pitkät lenkit koirien kanssa ja leikitetään kissoja, hoidetaan jyrsijöiden viikkotehtäviä kuten häkkien siivouksia. Ja käydään tallilla juoksuttamassa tai ratsastamassa heppoja ja ajamassa poneja ja viemässä heiniä.
Illalla ruokitaan ja ulkoilutetaan taas koiria, ruokitaan kissoja ja hoidetaan jyrsijöiden iltajutut, haetaan koulunkissat takaisin hoitolan häkkiin ja käydään hakemassa tallin eläimet sisään ja ruokitaan. Lisäksi jollain onnekkaalla on ollut kokopäivän päivystyspuhelin, johon on soittanut koiranomistajia kännissä Thaimaasta ja pyytänyt pusuttelemaan muffejaan. Ja tottakai päivystyksen ohessa ollaan luettu ja käyty tenteissä ja hoidettu omia lemmikkejä. Laskutettu ja sisään kirjattu uusia hoidokkeja ja myyty tuotteita myymälästä.
Hiihtolomaviikko päivystyksessä oli huomattavasti rennompi kun oli koko päivä aikaa olla hoitolalla. Koda oli mun mukana aina kahvihuoneessa. Kyllä se kävi kurkkimassa pupuja ja kissojakin. :) Lisäksi otin Kodaa ilta ja aamutalliin satulahuoneeseen. Kun aamulla hevoset oli pihalla otettiin Koda talliin sisälle ja se sai sitten nuuhkutella, kun me lapattiin paskaa. Ja illalla kun hepat oli karsinoissa ja karsinanovet oli kiinni Koda sai tulla kattelee ja haistelee. Mut on ne hepat vaan niin jänniä Kodasta. Lampaitakin Koda treffaili. Lampaat oli huomattavasti kivempia ja mielenkiintoisempia.
Kun mulla ei ollut vuoroa niin käytiin Kodan kanssa metsälenkeillä ja Koda sai juoksennella vapaana ja mä vaan kävelin eteenpäin kutsumatta sitä ja palkitsin aina luoksetulosta niin nopeesti se alko pysyttelemään lähellä. Mulla on tietysti kuvia lenkeiltä kameralla ja kamera on koululla :/
Viime sunnuntaina me muutettiin Kodan kanssa Kaarinan oppilaitokseen, kun meillä alko maatalousjakso. Nyt samassa solussa meidän kanssa on 3 kissaa, Kiki, Edwin ja Elmo, sekä kaksi koiraa jackrusselimamma Rica ja seropi Donna (saksanpaimekoiraa ja jotain pienempää pystykorvaa). Koda ja Donna on parhaat ystävykset. Ne on meillä paljon vapaana ja ne yleensä aina leikkii. Painia me kyllä rajoitetaan ettei käy hullusti. Lisäksi Koda on ollut kissojen kanssa samaan aikaan vapaana. Elmo on Donnan kissapikkuveli. Elmo on vielä kämmenen kokoinen kissanpentu, mutta tarpeen tullen kyllä sähähtää. Ja hyppää jonnekkin korkealle. Edwin kisu on taas koirataloudesta, joten se tekee samantien selväksi ettei lähestytä ja Koda kyllä tajusi sen. Ensin se tosin luuli että Edi haluaa leikkiä, kun se läppii tassulla, mutta nyt kun Edi sähähtää Koda ottaa välimatkaa, mikä on ihan hyvä. Kiki-kissa ei Kodasta välitä ja pysyykin aina jossain mistä Koda ei sitä löydä.
Viime viikolla Koda on lenkkeillyt paljon Donnan seurassa, koska Donna ja sen omistaja tuntee Kaarinan toimipisteen lenkkipolut vähän paremmin. Toimipiste sijaitsee ihan 1tien varrella, joten siitä menee paljon autoja ohi, mutta Donnan mallilla Koda on oppinut välinpitämättömäksi autoista. Aikaisemmin se yritti lähteä vähän jahtailemaan, mutta perjantaina kun odoteltiin bussia siinä tien varressa Koda vaan istui ja katteli, että siinä niitä nyt menee. Kaarinan toimipisteessä Koda on käynyt vähän tutustumassa koulun hereford-lihakarjan emolehmiin, hiehoihin ja sonneihin. Ne olivat tosin toooosi pelottavia, joten tyydyttiin katselemaan kauempaa jossa ei niin pelottanut. Koda sai namia reippaasta käytöksestä ja lopulta uskaltautui katsomaan hiehoja, jotka on pienempiä kuin emolehmät ja sonnit. Tässä keväällä meillä on navettapäivystys iltaisin, koska lehmät poikii, viime viikolla syntyikin 2 vasikkaa. Meidän on tarkoitus käydä pareissa kuudelta ja kymmeneltä illalla katsomassa, että näkyykö merkkejä poikimisen alkamisesta ja ilmoitella navettaopettajille. Koirat saa ottaa mukaan, joten ne saa mukavan kilometrin iltalenkin samalla.
Viimeviikolla Koda sai myös muuta jännää haistetavaa, nimittäin mun sikalavaatteet, lähdin keskiviikko ja torstai aamuina viiden aikaan sikalalle ja tulin ennen päivä yhtätoista ja haisin niiin pahalle, omasta mielestäni, Koda kyllä tykkäsi! :) Ensiviikolla mulla onkin traktoria ja sen näyttö ja sitten alkaa neljän illan iltalypsyt.
Tänään aamulla olin Kodan kanssa aamulenkillä kauniissa auringonpaisteessa Rymättylän pururadalla ja Koda sai juoksennella vapaana. Huomenna mennään Raision pentukouluun opettelemaan uutta ja sitten viikolla alkaa koirahieronnat.

Tulipa paljon tekstiä, tosin oli kyllä taukoakin. Laitan tähän loppuun vielä kuvia kännykästä viimeviikoilta. Nyt hyvää loppuviikkoa sekä alkavaa ensiviikkoa! :)

Koda ja Rica oli vähän tallilla ja vähän likaisia..

Lauantai-illan Putous ei paljoa Kodaa kiinnosta.

Mini-Elmo, Kodan leikkikaveri. Elmo ei tajua kun Koda komentaa sitä leikkimään. Yhteistä kieltä ei ole löydetty vielä.

Koulun hiehoset tuli katsomaan Kodaa. Ne tuli laukaten ruuantoivossa, joten Koda lievästi pelästyi, lopulta uskalsi kuitenkin lähemmäs.


Aamulenkillä aurinkoisissa maisemissa.

Kuk-kuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti