Sivut

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Moikka!
Viikko on taas vierähtänyt. Tällä viikolla tuli tieto, ettei me päästy nyt helmikuussa alkavalle pentukurssille :/ Mutta samalla meiltä kysyttiin halutaanko mennä jos ne saa maaliskuussa kurssin aikaseksi. Vastasin että tottakai kunhan on kurssi samalla tavalla viikonloppuna. Ilmottauduttiin Kodan ja parin muun kaverin kanssa myös koirahieronta & luonnonmukainen ruokinta kurssille. Se on maaliskuussa arki iltoina, mutta koska meitä on kolme, puhuttiin koulun auto meille käyttöön. Ilmottauduttiin heti kun ilmottautuminen aukesi ja saatiin paikat, parin tunnin päästä kurssi olikin jo täynnä. Ajattelin, että koirahieronta voisi olla Kodan juttu, kun se selvästi nauttii tosi paljon silittelystä. On sitten maaliskuussa puuhaa, jos me pentukurssillekkin päästään.
Ajattelin myös alkaa käymään, joka toinen viikonloppu lauantaisin Kokemäen koirapuistossa. Siellä on lauantaisin klo 14. eteenpäin ohjatut tokoilu ja näyttely treenit kaikenlaisille koirakoille ja ne on ilmaset 15e jäsenmaksun jälkeen. Näyttelytreenit voisi olla kivat niin Koda oppii samalla vähän hihnakäytöstä, seisomista ja tottuu kaikkien käpälöintiin :) Ja tokoilussa saa sitten perus istu, maahan sun muut paikallaan olot ja luokse tulot kuntoon. Saadaan Kodan kanssa tekemistä ja Koda saa lisää koirakavereita.
Tämä viikko on mennyt kuin muutkin koululla ulkoilessa ja muita koiria tapaillessa. Ollaan myös vähän treenailtu ja leikitty koulun kaytävillä. Torstaina koitettiin verijälkeä käytännöntunneilla, yksi luokkakavereista videoi Kodan suorituksen, mutten ole vielä videota saanut. Koda pääsi kaadolle tosin jälkeen keskittyminen oli vähän vajaavaista, kun metsässä oli niiiin paljon jänniä hajuja. Alussa Koda söi kaiken maan missä oli verta, sitten se jäi kaivelemaan. Näytin että jälki jatkuu ja Koda lähti nätisti vähän matkaa, mutta eksyi jäljeltä jonkun muun hajun perässä. Sitten Koda pysähtyi kakalle, mistä saatiin hyvät naurut. Kun saatiin kakattua matka jatkuin, mutta jäljellä oli taas joku parempi haju ja kolo maassa, mitkä piti tarkastaa. Viimeisen kaksi metriä kaadolle Koda kyllä seurasi jälkeä ripeästi ja hyvin. Mutta kaadolta, joka meillä oli kauriinsorkka, Koda olisi vielä jatkanut eteenpäin. Itse kaadosta eli kauriinsorkasta Koda ei oikein innostunut. Mutta tuli testattua ja kyllä Koda kuitenkin kaadolle löysi. Voisi alkaa vähän treenailla jotain nakkijälkeä Kodan kanssa kun lumet sulaa. Juteltiin tosin kaverin kanssa, että nyt viikolla 8, kun meillä on  hiihtoloma, mutta päivystetään koululla, tehdään ainakin kerran vielä jäljet Kodalle ja kaverin koiralle Tepolle. Tosiaan viikko 7 ja 8, mulla on päivystystä koululla, eli hoidetaan hoitolan työt ja vastataan puhelimiin sekä hoidetaan talli ja koulun kauristarha. Koda toki pääsee hoitolaan myös, se saa viettää aikaa kahvihuoneessa, niin sen ei tarvitse yksin kyyhöttää asuntolalla. Meitä on neljä töissä, yksi opettaja seuraamassa paikan päällä ja toinen puhelinyhteyden päässä.
Eilen Koda oli päivähoidossa Kokemäellä, kun me käväistiin Jyväskylässä serkun pojan nimiäisissä. Kodalla oli ollut vauhdikas päivä villakoirakavereiden kanssa. Se oli sukellellut lumikinoksissa ja leikkinyt koko päivän. Kaapattiin Koda taas illalla mukaan ja ajettiin kotiin. Tänään taas lähdetään illalla Paimioon. Hiihtoloman jälkeen meillä alkaa kuuden viikon maatalousjakso, jolloin me vaihdetaan kuudeksi viikoksi Kaarinan toimipisteeseen ja muutetaan samalla sinne asuntolaan kuudeksi viikoksi, koska jaksoon kuuluu sikala, navetta, traktori ja raksahommia. Siellä asuntolassa kokoonpano vähän muuttuu, Koda saa tosin jo tutun jackrussel rouva Rican kaverikseen ja samaan soluun muuttaa myös kaksi kissaa Kiki ja Edwin. Koda on jo onneksi kissoja nähnyt ja molemmat kissoista asuu viikonloppuisin koiratalouksissa. Tuorlassa sitten päästään ihastelemaan lehmuja ja ulkoilemaan meren ääreen, koska Tuorlan toimipiste sijaitsee meren rannassa. Kuusi viikkoa menee varmaan nopeasti ja sitten päästäänkin takaisin Paimio hoodeille.

Laitan tähän loppuun muutaman vanhemman kuvan ja yhden tämän viikkoisen. Niiden myötä hyvää alkavaa viikkoa!
 Kun olin kipeenä Koda "piti" seuraa.
 Mun ottamat kuvat Kodasta on aika uni painotteisia.....
 ....Koska kuvat joissa Koda on hereillä on laatuluokaltaa tällaisia. Pitäis ottaa järkkäri kouluun mukaan, että saa  napattua kuvia hereillä olevasta Kodasta. Kännykän tehot ei riitä.
Tämä kuva on tämän viikkoinen, kun tulin tunnilta Koda halusi selvästi pihalle. Oli kaapannut mun talvitakin patjaksi ja pipon tyynyksi. Opein tällä viikolla myös, että kun Kodan jättää yksin tulee sitoa vaatekaapin ovet kiinni, ellei halua, että Koda järjestää yleisen ja kaiken kattavan alusvaatenäyttelyn. Muuten Kodalla ei ole ongelmia yksin jäämisessä. Yleensä se tyhjentää Kongin ja menee unille, ainakin mitä olen oven takaa ja lelujen asennoista päätellyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti